Van boek naar luisterboek

Welkom in de Bookora Studio’s

De Bookora Studio’s is een smeltkroes van auteurs, voorlezers en de geur van verse koffie. Hier nemen we je luisterboek op in één van onze drie professionele studio’s.

Start hier

In 5 stappen je luisterboek opnemen

Voorlezen van je boek (opnemen)

Bij fictie leest één van onze Bookora Voorlezers jouw boek voor. Zij blazen je boek leven in. En krijgen de personages écht van het papier. Kies (samen met ons) de beste voorlezer voor jouw boek.

Bij non-fictie lees jij jouw boek voor. Zo koppelen we je boodschap of ideeën aan jou als persoon. Heel krachtig. Liever niet zelf voorlezen? Kies dan (samen met ons) één van de professionele Bookora Voorlezers.

Lees meer

Verwijderen leesfouten, smakjes en klikjes (edit)

Nadat je luisterboek is opgenomen, gaat onze producer aan de slag. Hij verwijdert leesfouten. Smakjes. Klikjes. Rommelende magen. En helaas ook de grappige opmerkingen als iets verkeerd gaat. Ook verdeelt de producer de audio in hoofdstukken.

Controleren of alles klopt (proofing)

Als de producer klaar is, gaat onze naluistercontroleur aan de slag. Het complete luisterboek wordt nageluisterd op fouten. We willen namelijk dat je luisterboek foutloos naar downloadshops en streamingdiensten gaat.

Herstellen eventuele fouten (retakes)

Heeft de naluistercontroleur fouten ontdekt, dan zorgt de producer dat het wordt opgelost. Vaak betekent dit dat de voorlezer terugkomt naar onze studio. Verkeerd uitgesproken woorden en zinnen nemen we opnieuw op.

Je luisterboek geweldig laten klinken (mastering)

Zijn alle fouten herstelt, dan gaat de producer je luisterboek ‘masteren’. Dit betekent dat hij je luisterboek geweldig laat klinken. Want op zowel een smartspeaker als een koptelefoon moet alles perfect te horen zijn.

Je luisterboek is klaar. Wat is de volgende stap?

Is je boek opgenomen als luisterboek, dan is het klaar om door duizenden lezers beluisterd te worden. Maar hoe bereik je jouw nieuwe lezerspubliek? Dat regelen wij voor je.

Je luisterboek uitgeven (distributie)

Via ons unieke Bookora Netwerk is je luisterboek in één klap overal en altijd te koop. Bij alle downloadshops en streamingdiensten. Gedoevrij. Zo bereik je duizenden lezers. 

Start hier