Hoe draagt mijn uitgever de luisterboekrechten aan mij over?

Het regelen van de overdracht van de luisterboekrechten tussen jou en je uitgever is jouw verantwoordelijkheid.

Een e-mail van je uitgever waarin deze zegt dat je een luisterboek van je boek mag laten maken, kan soms voldoende zijn – tot je een verschil van mening hebt met je uitgever, en je voor de rechter staat.

Overdracht auteursrechten

Bij de overdracht van auteursrechten of een exclusieve licentie, is een getekende akte van overdracht nodig.

Doe je dit niet, en komt het tot een zaak, dan krijgt de uitgever gelijk van de rechter – ook als je een e-mail hebt waarin de uitgever zegt dat je de luisterboekrechten mag gebruiken.

Nogmaals: alleen een getekende akte van overdracht is bij de overdracht van auteursrechten of een exclusieve licentie, rechtsgeldig.

Akte gebruiken

Wij willen jou graag helpen en daarom hebben we een akte van overdracht laten opstellen. Deze kun je gebruiken om de luisterboekrechten tussen jou en je uitgever te regelen.

Wil je dit? Dan verstrekken wij de akte en regelen het digitaal ondertekenen tussen jou en je uitgever.

De kosten voor het opmaken van de akte en het faciliteren van het digitaal ondertekenen van de akte is €75,- ex btw (€90,75 incl. btw).

Zowel jij als je uitgever krijgen per e-mail de ondertekende akte van overdracht.

Wil je gebruik maken van de akte? Neem contact met ons op.

Note

Wij geven geen juridisch advies en onderhandelen namens jou ook niet met je uitgever. De verantwoordelijkheid voor het ondertekenen van documenten blijft altijd 100% bij jou. Bij twijfel schakel altijd je eigen juridisch adviseur in.